Mannelijke energie versus vrouwelijke energie

Beeld: Maarten Huisman Photography

Mannelijke energie en vrouwelijke energie

Al jaren lees ik hierover, leer ik bij van mensen die hier kennis van hebben… 

Mannelijke energie is dat van geven, actie, leiden, (het leven) penetreren. Waar vrouwelijke energie staat voor ontvangen, overgave en zachtheid. Logisch is het van nature uit dat vrouwen meer vrouwelijke energie bevatten en mannen meer mannelijke energie hebben en dat dit voor iedereen in balans is.

Hoe zit dat nou eigenlijk voor mij? En wat is mijn standaard energie, wat is de balans voor mij? 

De afgelopen jaren ben ik hiermee aan het spelen. Ik kom namelijk van een stuk uit mijn leven waarin ik erg in mijn mannelijke energie heb geleefd. Studeren, werken, vooral heel erg veel doen. 6 jaar geleden ‘moest’ ik praktisch alles alleen doen met 2 kinderen en dan nog werken, huishouden etc. etc. Dag in dag uit geven, zorgen, verzorgen, actie en doorgaan. Energie wat vooral mannelijk van aard is. 

Hoe kan het zijn dat ik dit volhield? Door af en toe in mijn vrouwelijke energie te mogen zakken. Dit deed ik o.a. door naar mijn ouders te gaan, de liefdevolle energie tot mij te laten komen, hulp te accepteren met mijn lieve kindjes, eten voor mij te laten koken en te rusten. Dat had ik echt nodig, rust, overgave, ontvangen. Ook deed ik dansen en bewegen zoals mijn lichaam dat vroeg.

Ik kan nu wel zeggen dat ik de laatste jaren meer mijn eigen mannelijke en vrouwelijke energie in balans heb. Oke oke,….. net een kindje krijgen zet de boel weer wat scheef (letterlijk), maar ik herken snel wanneer ik teveel in de doe-modus ga, het geven geven geven. Dan vraag ik hulp, aan Maarten, aan de kinderen zelf, dan rust ik, dan laat ik mij verzorgen waar kan. 

Wat een tof spel is dit leven toch! Een dikke vette 8 voor deze game… mooie features, mooie structuren en spelers in mijn spel. En ik speel lekker verder, soms dansend, soms rustend en soms keihard knallend……poefffffffff

Laat een reactie achter

0