Leven in vrijheid of in een hokje

Gisteren was trigger day voor mij….

Pijn van vroeger kwam op en een inzicht, waarvan ik toen niet of niet helemaal bewust was.

Wat gebeurde er?

Ik raakte in een trigger in het nu, waardoor er een verhaal van vroeger opkwam. Een heel oud pakketje dat ik in mijn lichaam had opgeslagen. Er werd namelijk heel vrij omgegaan met afspraken in mijn relatie waardoor ik werd geconfronteerd met ontrouw etc. Ik kon voelen dat dit helemaal diep in mijn buik was opgeslagen, ik voelde dat ik uit mijn lichaam vloog (soort van dissociëren) en ik voelde toen ik mezelf weer terug bracht heeeeel veel shit loskomen. Het schoof echt helemaal omhoog. Tranen, een schreeuw, echt een ugly cry….en zo heb ik ze het liefst, want dan voel ik dat ik iets loslaat.

Nadat of eigenlijk tijdens mijn proces kwam er iets heel anders, onverwachts op, ik sprak namelijk uit; ‘ik had een saaie vriendinnen groep’. Zo die kwam er ineens uit! Zonder na te denken….. Ik wilde daar eigenlijk uit, maar het was ook veilig en gezellig en met een aantal had ik echt een hele leuke mooie band. Ik wilde daarentegen ook het avontuur aangaan, rock en rollen, doen waar ik bang voor was en daar kwam dan ook een achterliggend stuk omhoog. Ik koos voor een stoere, vrije vogel in de vorm van een vriendje. Tadaaaaaa daar was het… mijn ogen gingen wijd open, er kwam ontspanning in mijn lichaam, en ik kreeg een lach op mijn gezicht……

Ik uitte mijn gevoel richting een specifieke dame en bammmmm daar kwam nog een hoop zooi omhoog. Ook waardering en begrip voor haar gedrag en overtuigingen en ik kon zien waar dit vandaan kwam. Ik zag in waar ik mezelf klein had gehouden en onzichtbaar had gemaakt. Alsof ik een vlinder was die uit z’n coconnetje keek en waarbij er een windvlaag kwam elke keer als ik uit wilde vliegen…

Daarna legde ik deze situatie op mijn huidige leven; waar heb ik een overtuiging dat als ik kies voor vrijheid, voor spelen en avontuur, dat ik daar dan in belazerd word? Dat ik niet volledig mag leven, want…… dat als ik iets loslaat wat niet dient en volledig stap in wat ik echt wil dat ik dan…. Financieel ten onder ga…. Mensen mij raar vinden… etc etc.

Man o man, wat zit er een hoop schoonheid onder onze belemmerende overtuigingen en hoe vormen we ons leven en maken we keuzes zonder te beseffen waarom.

Ik voel mij vandaag weer vrijer, losser, blijer, mooier, gelukkiger en meer mezelf. Vooral ben ik weer wijzer geworden, heb ik mijn lichaam bedankt voor haar wijsheid omdat zij zo goed aangeeft wat waar is……Ik maak mezelf niet langer klein en onzichtbaar, maar ik laat mezelf zien, zoals ik ben.

0