Een echte vrouw

“Jij bent een echte vrouw” hoorde ik van een man gisteren.

Hij legde uit dat hij veel vrouwen ervaart die ‘gered’ willen worden en waar de man de redder is in veel gevallen. Een echte vrouw is dan ook iemand die zichzelf aan kan, een vrouw die haar schaduw kent en haar licht, een vrouw die haar kracht kent en die zichzelf kan redden als ze valt…..

Ik herken dit nu wel…. daar waar ik vroeger onzekerheid kon ervaren in mijn eigen vrouw zijn, sta ik nu erin, voel ik mezelf en kan ik mezelf dragen. Ik bedoel daarmee dat ik sensueel mag zijn, seksueel als ik dat zo voel en dat ik dit zelfs kan voelen in een slobberbroek, dat ik weet dat ik alles aankan wat het leven mij geeft. En dat betekent ook dat ik in overgave mag, voor mij mag laten zorgen (ja ook door mijn man), dat ik mag ontvangen en dat ik volledig mag vertrouwen op mezelf. Ik ben er altijd voor mezelf…

En als ik met vrouwen ben, dan voel ik soms de collectieve vrouwenwond erdoorheen, maar dan zie ik ook vrouwen naar elkaar openen, helen, elkaar steunen. Dat opent mijn hart en dat is nou precies 1 van de dingen die ik hier op aarde kom doen! het helen van de vrouwenwond, het helpen en begeleiden van voruwen die hun eigen kracht willen leren kennen. hun prachtige lichaam, ziel, mogelijkheden.

Wat is een echte vrouw voor jou? Ik ben super benieuwd..

0